Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 05:24 - 18+...ДАНС арестува ГЕРБ-кметицата на район "Централен" в ГЕРБ-Пловдив...10 причини защо да си гербер е срамно.Крадлата Райна Петрова е кмет от ГЕРБ
Автор: kenefski Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.07.2014 06:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дa... Ама щом е арестуван герб, всичко се покрива и минава между другото. АКО БЕШЕ КМЕТ НА БСП ЩЕШЕ ДА СА ЗАПОЧНАЛИ С ТАЯ НОВИНА, ДА ИМА ИЗВЪНРЕДНИ ЕМИСИИ, ГОСТИ В СУТРЕШНИЯ БЛОК. Не ми е ясно, защо криминалното поведение на Райна Петрова, трябва да го оправдаваме с това, че тя не е член на БСП, а на ГЕРБ? Какво общо има факта, че Орешарски...с това, което цял Пловдив знае за личното облагодеталстване на кметицата...
  Райна Петрова е кмет на пловдивския район "Централен" от 2007 г. Издигната е от ГЕРБ. Арестът й е втори подобен случай с представител на опозицията в последно време. В края на април ДАНС задържа зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов (ГЕРБ) с подкуп от 4000 лева.

image.image..image...
...
dariknews.bg/view_article.php
    Кметът на район Централен Райна Петрова бе задържана за 24 часа при проведена вчера съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС, съобщават от прокуратурата.   На г-жа Петрова към днешна дата са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици, и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на район Централен в Община Пловдив.    На обвиняемата е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5 000 лв.
   Кметът на община Пловдив Иван Тотев научи новината от репортер на Дарик радио. "Нищо не знам по случая. Преди час се видях с Петрова и тя не ми каза нищо", коментира за Дарик кметът.
   Райна Петрова не вдига мобилния си телефон и не бе открита за коментар.
   От администрацията на район Централен съобщиха, че г-жа Петрова си е взела 2 дни отпуск.
    Нейният заместник в момента инж. Тодор Пашов също не знаеше нищо за ареста на Петрова.
   ЦДГ "Искра" е една от детските градини в район "Централен", която е имала преди време сключен договор с фирма "Надежда 2000", каза за Дарик директорката на детското заведение Дора Янева. "В общи линии бяхме доволни от работата им", допълни Янева и отрече да й е оказван натиск от администрацията да сключи договор с конкретна фирма.
   Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.
   Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла в Окръжен съд – Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност по реда на чл. 69 от НПК.
   Разследването по делото продължава.
   В понеделник (14 юли), от 11 часа в Пловдивския окръжен съд ще се разгледа искането на Окръжна прокуратура - Пловдив за отстраняване от длъжност по реда на чл. 69 от НПК на Райна Петрова, кмет на район „Централен”.
==============
image
================
   Дума
  11. Юли 2014 , брой: 157

    ДУМА припомня, че най-тежкото наказание, предвидено от закона за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност. Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла в Окръжен съд - Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност по реда на чл.69 от НПК.
   Другият договор е за доставка на храни за детските градини на стойност 1,354 млн. лева. По него са доставяни скъпи хранителни продукти на многократно завишени цени. Гроздето, например, е договорено да се доставя на цена от 7,50 лева за килограм.
   Освен това директори на детски градини в Пловдив многократно са пускали сигнали до кметицата на район "Централен", че получават гранясала риба и продукти с изтекъл срок на годност, които може да са опасни за здравето на децата. Сигналите обаче са били оставяни без движение, казаха от прокуратурата.
   Договорът за доставка на храни за детските ясли и кухните е на стойност 376 000 лева. Той не е сключен от районната кметица Петрова, но според прокуратурата по него тя е упражнила търговия с влияние. Ваучерите са били подарени за благодарност от фирмата доставчик.
   По-късно стана ясно, че шефката на фирма доставчик на храни за детските ясли и млечни кухни в Пловдив е подарила ваучери за екскурзия в Тайланд на кметицата на район "Централен" Райна Петрова. Ваучерите са на стойност 10 000 лева и са оползотворени от Петрова и нейната дъщеря, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.
   Към Петрова са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на района. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лв.
   При проведена съвместна операция на Окръжната  прокуратура в Пловдив и ДАНС е задържана Райна Петрова - кмет на район "Централен" в града под тепетата, съобщиха от държавното обвинение вчера. Тя е задържана за 24 ч.

www.duma.bg/node/81337
---
                10 причини защо да си гербер е срамно:
image.image.image.
   1.Защото си приел, че случаят "Мишо Бирата" не е проблем
   2.Защото си приел, че да си бил мутра в "ИПОН" и "СИК" не е проблем
   3.Защото МВР да подслушва всеки телефон ти се вижда нормално
   4.Защото да купиш всички медии, коментатори и социолози ти се вижда нормално
   5.Защото за теб скоростта на строителството на магистрали е по-важно от качеството
   6.Защото да откраднеш 1,4 милиарда от парите за здравеопазване не е сериозен проблем
   7.Защото заводът за боклук на София още не е готов - след 4 години кметуване на Бойко Борисов и 4 години еднолична диктатура
   8.Защото да докараш народа до истерия от обслужване на монополите не е никакъв проблем
   9.Защото да говориш в първо лице, единствено число, докато изброяваш направеното с държавни пари ти се струва нормално
   10.Защото гласуваш за психопат, който наистина си повярва, че може да е "футболист на годината".
...
...ако не изпълняваш дори 1 от тези условия, ти не си никакъв гербер и няма нужда да се срамуваш от себе си...




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kenefski
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 637156
Постинги: 373
Коментари: 299
Гласове: 988
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930