Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 21:47 - Донецка народна република фактически е свободна от украински военни.Киев разбрали: време е да се договарят.
Автор: kenefski Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1738 Коментари: 2 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

”Ние сме в плътно обкръжение. При нас тук е ад! Няма никаква помощ! Командването лъже, че украинските войски завзели Иловайск”.  Киевските власти не можаха да победят в югоизточните региони на страната и прехвърлят там нови хиляди новобранци. Явно в Киев разбрали: време е да се договарят. Може би Москва по някакъв начин ще повлияе на метежните области…
   А ситуацията се развиваше по следния начин. Днес територията на самопровъзгласената Донецка народна република фактически е свободна от украински военни. Украинската армия се оказа в обкръжение едновременно в няколко места - участниците в наказателната операция не могат да преодолеят обкръжението край Амвросиевка, Иловайск и Еленовка.
   На територията на Иловайск е блокиран наказателния батальон „Днепър-1”. Ето признанието на неговия командир:
   ”Ние сме в плътно обкръжение. Командването лъже, че украинските войски завзели Иловайск. При нас тук е ад! Няма никаква помощ!”.
   Част от друг батальон на наказателната операция - „Днепър-2”, също попаднала в обкръжение. В много тежко положение е и 25-та аеромобилна бригада. Тя понесла тежки загуби - над сто загинали и 500 ранени. Освен това, по данни на опълчението, в обкръжение се оказали щабът на 95-та аеромобилна бригада, наказателните батальони „Айдар”, „Донбас”, „Шахтьорск”, батальони на националната гвардия и други части.
   Ръководството на Донецката народна република предлага на обкръжените военнослужещи на украинската армия да прекратят съпротивата. Онези, които предадат оръжието си, ще бъдат предадени на Комитета на майките на войниците или близки роднини, се посочва в заявлението на ръководството на ДНР. На украинските военни се предлага да предадат на опълчението личното си оръжие, бойната техника и военното имущество. На предалите се ще бъдат гарантирани живота и сигурността им. За останалите няма никакви шансове: те ще бъдат унищожени, а отговорност за жертвите ще понесат генералите и офицерите на украинските силови структури. Към призивите на опълченците се прислушаха вече стотици украински военни. Предимно се предали служещи от частите, блокирани край Амвросиевка, където в обкръжение попаднали около 7 хиляди украински военнослужещи.
   В същото време стана известно за нови успехи на армията на ДНР. На 27 август нейни части успели да отблъснат украинските войски от железопътното депо в Иловайск, които след това избягали от града. Едновременно опълченците водят настъпление срещу позиции на украинските войски южно от Донбас, приближавайки се плътно към Мариупол.
   Опълченците могат да се похвалят още и с пълен контрол над много важната стратегическа позиция Саур-Мотила. Общо от украинските войски е освободена цялата територия на Донецката и Луганската републики покрай границата с Русия - чак до Азовско море.
   В сред украинските войски в същото време назрява разцепление. Войници, контролирани от Киев, отказват да изпълняват престъпните заповеди. А командирът на наказателния батальон „Донбас” Семенченко, възмутен от некомпетентността на киевското началство, призова своите привърженици в поход към министерството на отбраната на Украйна.




Гласувай:
18



1. анонимен - Днес опълченците превзеха всички ...
27.08.2014 21:56
Днес опълченците превзеха всички контролно-пропускателни пунктове с Русия и фактически границата межде ДНР и Русия е вече обща.
цитирай
2. injir - В Киев и останалите области на Ук...
27.08.2014 23:05
В Киев и останалите области на Украина, без Донецк и Луганск,Средствата за масова информация не дават реалните сведения какво става в размирните области. Хората не знаят,ч е АТО изби хиляди мирни жители. На украинците им се казва, че всички там. в Донецк и Луганск, са терористи. Лъжата и пълно информационно затъмнение се практикува в ,,демократична,, Украина. Нелегитимното фашистко правителство побърза да се разпусне, защото сега идва съд. Мислите ли , че ще останат в Киев. Едва ли...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kenefski
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 637302
Постинги: 373
Коментари: 299
Гласове: 988
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930