Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2014 01:23 - Безгаранция-Франция: Заради лакейство пред Плевнята & Бараката, Франция губи от 3 до 10 млрд евро, вместо да печели млрди от Мистрал-ите за Русия по договор
Автор: kenefski Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1165 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 15.09.2014 01:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отказът на Франция от доставки на Русия на хеликоптери от типа „Мистрал” може да й струва репутацията на надежден военно-промишлен партньор и огромна неустойка от 3 до 10 млрд. евро, ще пострадат стотици работници от отрасъла.
   Според военни експерти, такова решение няма да повлияе на отбранителната способност на Русия. В сряда Франция за пореден път заплаши Русия със спиране на доставката на хеликоптери „Мистрал”, обвързвайки решението си с кризата в Украйна, в която, според френската страна, Москва непосредствено участва. По-късно представител на Елисейския дворец пояснил на МИА "Россия сегодня" („Русия днес”), че юридически доставката на хеликоптероносачи не е прекратена: президентът само обозначил политическата си позиция, според която той няма да одобри предаването на хеликоптероносача през ноември, ако ситуацията в Украйна не се подобри.
   Заявлението на президента на Франция за възможно спиране или отказ от изпълнение на контракта е сериозен удар по индустрията на страната и може да доведе до подкопаване на доверието към френския военно-промишлен комплекс, смята френският експерт в областта на макроикономиката и геополитиката Жак Сапир. Според него, възможен отказ от изпълнение на контракта в срок ще стане катастрофа за националната промишленост:

  - Кой от сега нататък ще вярва на думите на Франция? А възможните последици от неизпълнение на този контракт ще бъдат милиони евро, които бяха платени от Русия и които предстои да бъдат върнати, без да се смятат санкциите от глоби.
  Освен подкопаване на доверителните отношение от страна на съюзниците на Франция, от подобни действия могат да пострадат стотици работници, заети в производството, цитира в четвъртък вестник Point думите на представителя на един от профсъюзите на корабостроителницата в Сен-Назер, Жак-Марк Перез.
  Руски военни аналитици смятат, че отказът на Франция да достави на Русия „Мистрал” няма да повлияят на отбранителната способност на отечествения военно-морски флот. А сумата на неустойката, която французите ще бъдат длъжни да платят по условията на контракта, варира в зависимост от обстоятелствата от 3 до 10 млрд. евро, заяви председателят на общоруското движение да подкрепа на флота, капитан първи ранг Михаил Ненашев.
  Директорът на Центъра за анализ на световната търговия с оръжие Игор Коротченко вижда в отказа на Франция да достави на Русия хеликоптероносачи „Мистрал” не принципност, а единствено несамостоятелност:
  - При тези условия Франция показа, че тя не е способна да провежда политика като самостоятелна европейска страна, която има голям политически авторитет и е членка на „ядрения клуб”.
Контрактът за доставка на два хеликоптероносачи беше подписан между френската компания DCNS и «Рособоронекспорт» в 2011 година. Стойността на контракта е 1,2 млрд.евро. Първият хеликоптероносач - „Владивосток”, трябваше да постъпи на въоръжение на руския флот в 2014 година, а вторият - „Севастопол” - в 2015 година. САЩ се изказаха против доставката на тези хеликоптероносачи за Русия. От своя страна компания DCNS увери, че санкциите на САЩ не могат да попречат на строителството и предаването на „Мистрал”.


                                                                                                  Цялото:
http://bulgarian.ruvr.ru/2014_09_04/Provaljaneto-na-kontrakta-po-Mistral-shhe-donese-na-Francija-edinstveno-problemi-0545/




Гласувай:
11



1. nikikm - Братко Кенефски,
15.09.2014 20:25
парите са вездесъщи и са на едни хора,на които никой не може да им откаже нищо!Няма значение в коя държава са,те само ги вземат.Преди малко пуснах матрял за первий Мистрал,которой е на путя за родината,уже готов и с двестя души екипаж,русские разумеется! А кокоренето и пр.са за нас простолюдието. Че,виж там,направи ми едно гости.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kenefski
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 637644
Постинги: 373
Коментари: 299
Гласове: 988
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930