Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2014 15:12 - Шотландски социалисти и комунисти казват: Фок ю Олд Англия.VMIRисани ANDRишко-PISKOсиски заемат тяхното слугинско пространство и кенефят: Путин е виновен,18+
Автор: kenefski Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1224 Коментари: 1 Гласове:
12

Последна промяна: 16.09.2014 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Свобода! Независимост! В началото бе Косово. Последва ги Крим. С оръжие воюват в Донбас. И сега Шотландия с нейните ляво настроени граждани плашат с псувни и закани да свалят колониалните пранги на Остарялата Ръбата Империя. Плача...смешно и иронично.
   Животът принадлежи на Демокрацията, Републиката, Федерацията...Монархиите са за общества и народи, където няма Интернет, където няма Телефон, където Няма видео, където Няма...Истина...

   ЕС ще подготви нови санкции срещу Русия, защото...Путин има пръст в сепаратистките настроения в Шотландия, която готви референдум за независимост от Великобритания. Вината на Путин е „очевидна“. Плача...смешно и иронично.
---------------------
      Шотландия: Рискован икономически гамбит ли е прекъсването на връзките с Лондон
      Лагерите на защитниците на независимостта и противниците на излизането от съюза с Англия са с почти изравнени позиции дни преди гласуването


   При избора си как да гласуват на референдума в четвъртък шотландците ще се питат дали тяхната страна ще стане по-просперираща в случай на независимост, или прекъсването на връзките с Лондон носи прекалени икономически рискове. Както поддръжниците, така и противниците на отделянето на северния британски регион, чиято икономическа сила се равнява на тази на Финландия или Ирландия, от месеци правят всичко възможно, за да ги убедят в своята гледна точка, коментира Патрис Новоти от АФП.  
   Според националистите, обединени около шотландския премиер Алекс Салмънд, независима Шотландия ще може да определя сама данъците си, да насочва икономиката си и да управлява петролните приходи, след като се освободи от опеката на Лондон. 
   Освен това Шотландия би могла, според националистите, да води политика на преразпределяне на приходите в по-голямо съзвучие със социално ориентираното шотландско мислене, което традиционно е по-ляво от средното за британците. 
   Тя ще може да запази и социалната система за здравно осигуряване, която е заплашена от „настъпващата приватизация“ от Лондон. Накратко, според тях петте милиона шотландци са най-способни да ръководят собствените си работи. 
   Но поддръжниците на съюза, подкрепяни от трите основни британски парламентарни партии (консерваторите, либералдемократите и лейбъристите) изтъкват значителните щети, които би понесла шотландската икономика, лишена от подкрепата на Лондон. 

Те изтъкват достойнствата на един митнически, финансов и валутен съюз между Шотландия и южните ѝ съседки, който е продължил над 300 години и ѝ е позволил да изиграе козовете си на световния пазар. Те предупреждават за неизвестните при едно авантюристично гласуване за независимост, включително за 270-те хиляди шотландски работни места, свързани пряко с икономиката в останалата част на Обединеното кралство. 
   Поддръжници и противници на отделянето от Великобритания са съгласни поне за едно: в случай на победа на националистите на референдума на 18 септември ще започне голям пазарлък между Лондон и Единбург, за да се договорят условията по раздялата. 
   Официалното обявяване на независимостта е предвидено едва за 24 март 2016 г. „Това ще даде на политиците и юристите 18 месеца, за да изработят план за разделяне на активите и пасивите“, обобщава Джеймс Найтли от изследователската група Ай Ен Джи. 
   Според този икономист основните теми за преговори ще засягат използването на лирата стерлинга, разделението на държавния дълг и на петролните находища
   Въпросът за валутата, макар и технически, беше в центъра на дебатите, и дори стана от основно значение в телевизионните сблъсъци между Салмънд и говорителя на противниците на независимостта, бившия британски министър на финансите Алистър Дарлинг. 
   Националистите биха искали в случай на обявяване на независимостта да сключат валутен съюз с Лондон под егидата на „Банк ъф Ингланд“ като залог за запазване на приемствеността, която е важна за бизнеса. Поддръжниците на съюза обаче са против, а без тяхното съгласие новите шотландски власти ще се окажат лишени от подкрепата на „Банк ъф Ингланд“ като последен вариант за кредитиране. 
   В този случай те ще бъдат принудени да намерят най-малко 20 млрд. лири (25 млрд. евро), за да създадат резервни фондове, е изчислил управителят на „Банк ъф Ингланд“. 
   Салмънд от своя страна предупреди, че Шотландия няма да изплати на Лондон своята част от британския държавен дълг, ако ѝ се откаже валутен съюз. 
   Включвайки се в дебатите, носителят на Нобелова награда по икономика Пол Кругман предупреди шотландските националисти, че независимостта, комбинирана със запазването на лирата, на което те се надяват, ще открие пътя към катастрофа. 
   „Вие мислите, че Шотландия може да стане една нова Канада, но има най-малко същата вероятност да стане нова Испания, но без слънцето“, заяви той. 
   Само че Шотландия ще получи без никакво съмнение по-голямата част от британските петролни приходи, тъй като находищата в Северно море са предимно на нейна територия. 
   Някои националисти мечтаят да видят как техният регион става една нова Норвегия, демокрация с хазна, пълна благодарение на „черното злато“. 
   От своя страна поддръжниците на съюза предупреждават, че е рисковано да се базира бюджетът на една страна на толкова непостоянен ресурс. 
   Докато двата лагера са рамо до рамо в социологическите проучвания, лондонското Сити беше обхванато от безпокойство пред несигурността, до която ще се стигне, ако шотландците изберат независимостта. 
   Големите банки „Лойдс“ и „Кралската банка на Шотландия“ заплашиха да преместят центровете си от Шотландия в Англия, в случай че бъде обявена независимост. 
   Ако изглежда, че кампанията за запазване на съюза печели обществена подкрепа през последните дни, „това е без съмнение по-скоро в резултат на тези финансови новини“, отколкото на политическата кампания, смята Марк Дифли, директор на института за проучване на общественото мнение „Ипсос мори“. 
--http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/pred-riskovan-ikonomicheski-gambit-li-e-shotlandiia-6022497-
--------

image

Плача...смешно и иронично. Kрайно-десните и хомосексуалистите в Украйна отдавна са обявили война на Путин, въпреки че неонацистите и педерастите са антиподи сами на себе си. 
   Още преди кризата в Украйна ЕС и САЩ използваха забраната на „гей-пропагандата в Русия“ като солиден аргумент за разгръщане на мощна медийна кампания срещу Путин.
   Спомняте си акциите на „FEMEN“ и групата  „Pussy Riot“, за които бе разкрито, че получават финансови средства от американски НПО-та.
Плача...смешно и иронично.
pesho.blog.bg/politika/2014/09/16/makedonizma-nameri-svoia-dostoen-konkurent-ukraina.1297575#last_comment

 




Гласувай:
12



1. анонимен - колегаа... и аз така ...
18.09.2014 21:11
плача и ..се смея...
ето така ..ха ха ха ..;))
поздрави/ Ю.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kenefski
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 633205
Постинги: 373
Коментари: 299
Гласове: 988
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031