Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2014 13:25 - Външната ни политика или кои български политици са български патриоти?
Автор: drugi Категория: Политика   
Прочетен: 4291 Коментари: 11 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отговора на този въпрос може най-лесно да се види, като се проследи израстването на две дами в междунродните среди: Ирина Бокова и Кристалина Георгиева.
Ирина Бокова си е потомствено и генерално червена и винаги е била такава. Политическите й пристрастия, обаче, не променят факта, че тя има много качества, които се ценят не само в България и извън нея.
Именно качествата й бяха една от основните причини през 2009 година тя да бъде един от кандидатите за генерален дирекор на ЮНЕСКО.
Тогавашното българско правителство на ГЕРБ начело с Бойко Борисов показа, че може да мисли зряло и патротично, без излишни партизанщни и категорично подкрепи кандидатурата на Ирина Бокова. В следствие на това тя зае изключително сериозният пост на генерален директор на ЮНЕСКО. Като професионалист, Ирина Бокова винаги е получавала от българските власти подкрепа и уважение.
Кристалина Георгиева пък е номинация на ГЕРБ. Още от самото начало на своята кариера в Европейската комисия тя се оказа изключително добър професионалист, което й спечели уважението в Европа и извън нея. 
Последните месеци се налагаше България да има единна и силна въшна позиция. Позиция, която можеше да "осребри" качествата на Кристалина Георгиева, помагайки й да стане външен министър на ЕС. Само че вторачената в сосбтвената си кадрова политика червена върхушка (БСП/ДПС/Атака) се отказа от това България да има силна фиргура (практически вторият човек) в ЕК. Вместо това започнаха едни гнусни подмолни преговори коя кадърна буболечка да насадят в Комисията. Като, ествествено, основният мотив беше "на кого да се помогне", а не издигането на имиджа на България. В периода, в който българската държава трябаше усилено да работи за фаворизирането силната в Брюксел кандидатура на Кристалина Георгиева, правителството на Орешарски мълчаливо се чудеше на кой кадърник да заложи: Станишев или Вигенин.
Когато най-накрая се появи някакво достойнство в управлението ни в лицето на служебният премиер Близнашки, самият Станишев публично и надменно удари секирата не само на Кристалина Георгиева, но и на глобалния имидж на България в ЕС.
В това време РБ срамежливо си мълчаха, а техните тролове, обединени в общ фронт с червените и с квазипатриотичните фиктивни вуртиални личности интензивно амортизираха авторитета на Кристалина Георгиева с всякакви абсурдни измислици.

Е, питам Ви сега:
КОЙ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ПОСТЪПИ ПАТРИОТИЧНО? Бойко Борисов, като подкрепи кървавочервената в политическо отношение Бокова (в името на това българин да оглави ЮНЕСКО)?
Или пък Сергей Станишев, който самодоволно обяви, че няма да подкрепи кандидатурата на българския кандидат?

А какво щеше да стане с кандидатурата на Бокова ако Бойко Борисов не я беше подкрепил
, а беше разказал на целия свят за живота на пройдоха на племенника й?

За мен отговорът на този въпрос е ясен, още преди да се зададе. Но в името на по пълен анализ на ситуацията и по-добра преценка в навечерието на предизборната кампания ще питам още?
Какво беше отношението и поведението на РБ по отношение на възможността българин да стане външен министър на ЕС?
Нещо казаха ли официално и шумно? Изразиха ли мнение. 
Като тук не бива да забравяме, че тези "милеещи" за доброто на България все пак са членове на ЕНП (партията, подкрепяща Кристалина Георгиева)?
Какво беше отношението и поведнието на формации, претендиращи да са патриотични като т.нар. Патриотичен фронт? Подкрепиха ли възможността българка да оглави външните работи на ЕС? И я сравнете отношението им към Бокова?!?

Ако сте прочели всичко по-горе и сте се опитали да мислите обективно и логично, стана ли Ви ясно, че единствената българска партия, която провежда ясна политика на градивенн патриотизъм е ГЕРБ?
       



Гласувай:
19



1. tomcat2 - ГЕРБ отдавна съм ги признал за из...
31.08.2014 18:22
ГЕРБ отдавна съм ги признал за изключителни патриоти... за американски патриоти!
цитирай
2. drugi - Руски патриоти в опит за оригиналност
31.08.2014 18:51
Българските патриоти обичаме България повече от всичко. А руските (de facto съветските) се опитват да я жертват в името на интереса на вождовете от КПСС.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Че и двете дами имат качества
31.08.2014 23:04
не е тайна. Все пак да попитам...Ако Бокова е "генерално червена" то Сталинка Георгиева каква е:)?
цитирай
4. nikikm - tomcat2 и . vencivaleri1951 За дамите и качествата им!
01.09.2014 00:05
Томи,много си прав за патриотите,наведени удобно на чичко Сам! На Венци да кажа,че за бокова е важно,че е еврейка,а не цвета на каквото и да било!С това отговарям на въроса и за еврейката Сталинка!И бас дюържа,че когото и да изберат в Еврейския съюз,на каквато и да е длъжност,все ще е евреин! /Паментайте- пол./ Поживьом, увидим!
цитирай
5. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
01.09.2014 00:54

Само племенника на Ирина Бокова ли? Цялото й семейство е изродско.

Баща й Георги Боков е един от най-садистичните убийци на БКП. Виждал съм описани на какви зверски мъчения е подлагал невинни хора. От тях “най-безобидното” е ... “с ботуш смачкал топките на Райко Алексиев, интелектуалец и журналист...”

Самата Ирина Бокова е съдена за убийство – блъснала жена на пешеходна пътека. Спасява я единствено здравият й партиен гръб.

На този фон брат й Филип Боков е направо “светец” с циничното си изказването за комунистическата вина спрямо репресираните – “Вината поемаме само с мезе”.

Това не са нормални хора!

цитирай
6. born - Може ли да изясните в какво се изр...
01.09.2014 12:01
Може ли да изясните в какво се изразява професионализма на едната и другата дами ? И да дефинирате понятието "професионалист", което така щедро раздавате ?
цитирай
7. drugi - Професионалист
01.09.2014 17:36
Или поне смисъла, който аз влагам в тази дума, е човек, който е добре запознат с работата, която работи, справя се прекрасно с нея и поради това печели уважението на останалите (последното за уважението не е задължително, въпреки че е нормално).
И Ирина Бокова, и Крсталина Георгиева са личности, които са се доказали в областите, в които работят и поради това са спечелили уважението на всички безпристрастни.
цитирай
8. drugi - Сталинка е лъжа
01.09.2014 17:40
Комунистите, като нямат с какво да се изправят срещу авторитета на Кристалина Георгиева, измислиха лъжата "Сталинка".
Забавното е, че ако тя действително, беше комунистка, тези, които най-много я плюят, щяха най-много да я харесват.
Но фабриката за опорни точки явно работи качествено и професионално щом никой не си задава очевидни въпроси, а вярва в абсурди ...
цитирай
9. nikikm - А ти,
02.09.2014 23:47
born написа:
Може ли да изясните в какво се изразява професионализма на едната и другата дами ? И да дефинирате понятието "професионалист", което така щедро раздавате ?


можеш ли да дефинираш понятието дами,когато се касае за ..изроди?
цитирай
10. born - Може ли да изясните в какво се изр...
22.09.2014 21:40
nikikm написа:
born написа:
Може ли да изясните в какво се изразява професионализма на едната и другата дами ? И да дефинирате понятието "професионалист", което така щедро раздавате ?


можеш ли да дефинираш понятието дами,когато се касае за ..изроди?

Изключително трудно ще ми бъде да дефинирам каквото и да е понятие по понятни причини.
цитирай
11. born - Може ли да изясните в какво се изр...
27.09.2014 23:06
born написа:
nikikm написа:
born написа:
Може ли да изясните в какво се изразява професионализма на едната и другата дами ? И да дефинирате понятието "професионалист", което така щедро раздавате ?


можеш ли да дефинираш понятието дами,когато се касае за ..изроди?

Изключително трудно ще ми бъде да дефинирам каквото и да е понятие по понятни причини.

Все пак не ми става ясно кои дами визирате като ...изроди ? Или може би правилния термин е уроди ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2090554
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол